| Autor |
Wiadomość |
lowia
Szybko rodząca
Ostrzeżenia: 0/
|
Wysłany:
Czw Paź 05, 2006 4:15 pm |
|
FAQ internatywne czyli zadawajcie pytania tutaj a nie twórzcie 20 innych tematów.
Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania a jeśli nie to odpowie wam ktoś inny.
Jesli jest taki temat to sory ale wyszukiwarka mi go nie znalazła(wtedy usuńcie)
| olciaaa0 napisał: | Myślę, że ten temat może zostać. Tylko kilka zasad:
- Proszę cytować pytanie, do którego chcecie dać odpowiedź.
- Proszę sprawdzać, czy odpowiedź na to pytanie już nie padła.
- Wszelki offtopic będzie usuwany. |
|
_________________ kocham mojego bobaska |
|
|
|
 |
Kara_
Matka Polka

|
Wysłany:
Sob Lis 11, 2006 8:52 pm |
|
| xao_tang3 napisał: | Witam, ja mam pewne pytanko a jako ze to moja pierwsza v-ciąża nie chce męczyć głupimi pytaniami, więc jesli ten temat był już poruszany (przeszukałam raczej cały dział o zapłodnionych) usuńcie mojego posta, proszę.
Prosze potraktujcie moje pytanie, jak niedoświadczonej matki do starszych i mądżejszych kolezanek, a nie jak kogoś kto męczy i marudzi.
Jestem w 7 dniu ciąży, i standardowo zaczeły się nudnosci. Jednak kiedy zdecyduję się na wymioty. Jednak jak ostatecznie się na nie decyduję i nudności mijajają (przynajmniej powinny na 24 h) ale tylko do czasu aż nie rpzejdę przykładowo w kartę gracza i usg. Czy to standardowe zachowanie podczas pierwszych dni ciąży, czy tez odbiega od waszych doswiadczeń?
Pozdrawiam |
Tak jest i już.Nie da się tego zmienić i wszystko jest w porządku.To bardzo standardowe dla mdłości,przez cały czas ich występowania. |
_________________ Mój prywatny koniec z Grzendą!
Kto chce mnie znaleźć, pewnie wie, gdzie. A przy okazji możecie wpaść na mój looklet
http://looklet.com/user/139627 |
|
|
|
 |
Lunea
Wieloródka
|
Wysłany:
Nie Gru 03, 2006 1:24 pm |
|
| knypasek napisał: | | Moja przyjaciółka opowiadała mi os tronie coś w stylu dollmakerów ale możesz tam zrobić grzendowe, urodzone dziecko. czy ktoś może mi dać linka?? |
Proszę: http://www.virtualniak.go.pl/
Pozdrawiam ;D.
| Angelina napisał: | | O co w tym chodzi? ja z tym nic nie moge zrobic, sa tylko zdjecia dzieci, wlosow i ubran. Ja zrobic to swoje dziecko? |
Jak klikniesz np. na ubranko i przytrzymasz to możesz je przesunąć na postać virtualniaka . |
|
 |
Aloraczka
multikonto
|
Wysłany:
Pią Gru 22, 2006 9:11 pm |
|
Za co dostaje się punkty karne?
Punkty karne dostaje się za złe zachowanie na czacie.
*Spam
*Inensywny spam
*Handel kontami
*Obraze graczy
*Wulgaryzmy
*Ogłoszenia
Ile punktów można mieć punktów karnych?
Można mieć 15 punktów karnych.
Co się stanie, jeśli będę miał już 15 punktów karnych?
Konto, na którym ma się 15 pkt. zostanie automatycznie oddane do SDD. |
|
|
|
|
 |
gandzia
Zapłodniona
Skąd: Jajifornia, blok 17 mieszkania 19 dzielnca zabobrze ^_^ Ostrzeżenia: 0/
|
Wysłany:
Wto Gru 26, 2006 9:14 pm |
|
Hej a mam jeszcze takie pytanko... Czy po porodzie również płaci się alimenty? Czy tylko w czasie ciąży? Bo nie chce mi się grac w plemniki , a za 6 dni poród.. Nie wiedziałam w jakim temacie spytać, więc zrobie to tutaj
| MagdaM napisał: | | gandzia - nie płaci się alimentów po porodzie. |
|
|
 |
Kara_
Matka Polka

|
Wysłany:
Pon Sty 29, 2007 3:28 am |
|
| RoSKa666 napisał: | Dzisiaj rodziłam bliźniaki. Przez cesarkę, trwało to chyba 2 godz. i już 2 godz minęły odkąd leże na stole. Czyli skoro mam bliźniaki to musze leżeć 4 godz.? A pozatym ja nie miałam żadnego zapalenia  |
To trwa trochę więcej niż 2 godziny...Kilkanaście minut różnicy.
Ja bym poczekała do jutra-a potem napisała do technicznej,jeśli nic się nie wydarzy. |
_________________ Mój prywatny koniec z Grzendą!
Kto chce mnie znaleźć, pewnie wie, gdzie. A przy okazji możecie wpaść na mój looklet
http://looklet.com/user/139627 |
|
|
|
 |
ogopogo
Administrator

|
Wysłany:
Czw Lut 01, 2007 1:15 am |
|
| Kara_ napisał: | | Nikt nie wie,co będzie "kiedyś" poza obsługą Grzendy,która raczej tu nie zagląda. |
Oj, zagląda
Moze nie do tego tematu, ale ekipa wie co się dzieje na forum, w końcu grzendę tworzy dla jej uzytkowników, więc interesuje się waszymi oczekiwaniami  |
_________________ REGULAMIN
|
 |
V-majuniaa
Wieloródka
Skąd: spod Twojego biurka. Nie zaglądaj!!! Ostrzeżenia: 0/
|
Wysłany:
Nie Lut 04, 2007 4:39 am |
|
| ines napisał: | | gdzie znajdętą stronę, na której można "ubrać" wirtualniaka, zobaczyć jak by wyglądł...(coś wirtualniak go czy coś)? |
http://virtualniak.go.pl
Uprzejmie proszę  |
_________________ Moje szkraby to Marie-Antoinette i Vanessa !!!
 |
|
|
|
 |
ogopogo
Administrator

|
Wysłany:
Pon Lut 05, 2007 5:25 am |
|
| Aniaa napisał: | | Jaka jest różnica między opcjami w PW "do wysłania" i "wysłane"? |
Napisana wiadomość najpierw znajdzie się w Wysłanych, dopiero po odebraniu jej przez adresata powędruje do Do wysłania. Nie jest to zbyt logiczne, ale tak właśnie działa  |
|
 |
Aniaa
Wieloródka
Skąd: Osiedle: Jajfornia ul. Plemnika Napoleonego 26/42 Ostrzeżenia: 0/
|
Wysłany:
Pon Lut 12, 2007 5:55 am |
|
| axisas napisał: | | Hey! Mam jeszcze jedno pytanie. Jutro rodzę i w związku z tym pytam: Jak długo trwa poród? To znaczy ile czasu muszę siedzieć przy komputerze? Czy na przykład pół godziny wystarczy? Bo kompletnie nie wiem jak to będzie... Z góry dzieki:* Pozdrawiam! |
Poród trwa 12 godzin, jedynie cesarka trwa 2 godziny. Poród się nie zacznie dopóki się nie zalogujesz. Najpierw jest 1 etap, jak się skończy możesz się wylogować, na następny wejść o określonej godzinie(też niekoniecznie dokładnie o tej). |
|
 |
wesola92
Matka Polka

|
Wysłany:
Wto Lut 20, 2007 11:05 pm |
|
| FloweryDress napisał: | | A ja mam z kolei takie pytanie: czy jeśli z kimś się zaręczyłam, a potem ta osoba oddała swoje konto do adopcji, to czy jeśli ktoś to konto zaadoptuje to właśnie z nim będę miała ślub? UI jeszcze doda żr nadal mi się wyświetla ekran grdzie mam napisane że jestem zr ęczona, tylko nie ma zkim..:/ |
Wejdź do sądu i zerwij tam zaręczyny. |
|
|
 |
majeczka_
Zapłodniona
|
Wysłany:
Sro Mar 21, 2007 10:13 pm |
|
| baszka93 napisał: | Mam pytanko:
Mam jedno konto, jeżeli oddam je do domu dziecka, to będe mogła se zrobić nowe konto z tym samym nickiem i e-mailem?? |
tak bedziesz mogła |
_________________ komentujce my pv:
"panowie i panie! witają was... dzieci majeczki_!"
www.mlodziezowka.ok1.pl
UWAGA!
DO POSTÓW DODAJE MI SIĘ LINK!!
NIE WCHODZIĆ W NIEGO!! |
|
|
|
 |
ogopogo
Administrator

|
Wysłany:
Wto Kwi 10, 2007 12:49 am |
|
| patologiczna69 napisał: | | przecież mozna mi bylo odpowiedziec juz tam.. |
Jeśli mówisz o osobnym temacie to tak, mozna było, ale tylko teoretycznie. Długo walczyliśmy z tematami wyrastającymi jak grzyby po deszczu, bo każda nowa osoba miała tylko jedno pytanie... Dział wydłużał się do kilku stron i nic nie można było w nim znaleźć. Dlatego powstał ten temat
| patologiczna69 napisał: | co do tych plemnikow to wiem, ale mam dosc duzo i nie mogę ich wlozyc na s-konto zeby byl jakis zysk ..  |
Plemniki zestrzelone są "zamrożone", bo licza się do turnieju. Przejdą do "plemników do wykorzystania" gdy skończy się turniej, który trwa 3 miesiące.
Plemniki z wyścigów wózków niestety są póki co bezużyteczne, jeśli chodzi o zakupy czy lokaty. |
|
 |
ewellinna
Pomoc Techniczna

|
Wysłany:
Wto Kwi 10, 2007 2:52 am |
|
| aloudgirl napisał: | Nie mogę znaleźć tematu w którym pisaliście o porodzie? Na drugim koncie mam faceta (mojego męża zresztą ) jutro jest poród i raczej trudno żeby urodził on siłami natury
No właśnie jak to będzie? Przecież facet nie może karmić piersią ?  |
Ja wiem tylko tyle że facet podczas porodu ma "wszczepiony" układ rozrodczy kobiecy... a podczas karmienie sama zobaczysz  |
|
|
|
|
 |
spliffy
Matka Polka Superstar

|
Wysłany:
Sro Kwi 11, 2007 6:25 pm |
|
| aloudgirl napisał: | No właśnie jak to będzie? Przecież facet nie może karmić piersią ?  |
Oj, to się zdziwisz
A rodzić może przez cesarkę, lub "wypożyczyć" narządy żeńskie
| szoogunek napisał: | | Hej. Jak moge sprawdzic karnacje swojego dzidziusia? Znaczy jaka nazwa;)) |
W dziale Wirtualna Służba Zdrowia znajdziesz temat Karnacja, a w nim są zdjęcia wszystkich karnacji wraz z nazwami  |
|
 |
Hulia
Ciężarna
|
Wysłany:
Czw Kwi 12, 2007 9:44 pm |
|
| Enriquee napisał: | | poród ma w 2008 r. o 2 w nocy, wiadomo, że specjalnie o tej porze nie wstane by urodzić. czy poród moge przyjąć jak wstane, rano? czy trzeba o tej 2 w nocy? |
Możesz od 272 dnia ciąży zmienić date porodu Owszem możesz urodzić rano jak wstaniesz. |
|
 |
spliffy
Matka Polka Superstar

|
Wysłany:
Pią Kwi 13, 2007 12:02 am |
|
| agrest_94 napisał: | | Ile kosztuje dowoz do szpitala przez taksowke? |
To zależy jaką taksówkę wybierzesz, choć nie pamiętam czy te plemniki naprawdę znikną z konta... Zajrzyj do tematu Taxi... - tam jest cennik
| Enriquee napisał: | | poród ma w 2008 r. o 2 w nocy, wiadomo, że specjalnie o tej porze nie wstane by urodzić. czy poród moge przyjąć jak wstane, rano? czy trzeba o tej 2 w nocy? |
Jest to godzina "graniczna", tzn. nie urodzisz wcześniej - dopiero o podanej porze będzie dostępna ta opcja. Uaktywnisz ja logując się na konto - virtualniak nie urodzi się sam  |
|
 |
Ethel
Wieloródka

|
Wysłany:
Pią Kwi 13, 2007 3:34 am |
|
| Enriquee napisał: | | wiem, że to nei dotyczy ciąży, ale... gdzie mogę złożyć podanie o pracę? |
Kiedy jest ogłoszenie w pośredniaku jest tam opcja wysłania CV.
Pozdrawiam. |
_________________ Życie człowieka ma kolor jego wyobraźni.
Damaris. |
|
|
|
 |
Darkangeli
Matka Polka

|
Wysłany:
Pią Kwi 13, 2007 10:18 pm |
|
|
|
|
 |
Lunea
Wieloródka
|
Wysłany:
Sob Kwi 14, 2007 3:34 am |
|
| Enriquee napisał: | dzienki za link, ale tam jest tablica ogłoszeń i nie ma żadnych ofert....
Co ile one są? I co moge poradzić na długie kolejki w banku bo che założyć lokatę? |
Oferty pojawiają się wtedy, kiedy są potrzebni pracownicy.
A w banku aktualnie jest awaria i lokaty możesz zakładać na swoim koncie w zakładce "Twoje konto bankowe", a bankierzy proszą by nie pobierać numerków. A ogólnie na kolejki nic nie poradzisz bo bankierzy to też ludzie i nie siedzą całą dobę przed komputerem zdejmując i zakładając lokaty . |
|
 |
Darkangeli
Matka Polka

|
Wysłany:
Sob Kwi 14, 2007 5:55 pm |
|
| lisen napisał: | A ja mam tylko jedno małe pytanko.
Jesteś w: 268 dniu ciąży
Termin porodu: 2007 04 25 o godz 13:53:57
Od dwóch tygodni na USG mam informację o 36. tygodniu ciąży. Czy coś się przypadkiem nie spóźnia? Z tego co pamiętam, kilka dni przed porodem jest oszczędzanie, sms-y, a u mnie wciąż 36. tydzień. |
Pomylilo Ci się nieco. Oszczedzanie jest po ksztaltowaniu cech, a smsy sa dopiero od 272 dnia. Nic Ci się nie spoznia, wszystko jst dobrze  |
_________________ Complete me
Mistreat me
Want you to be bad |
|
|
|
 |
juulkaa92
Wieloródka
|
Wysłany:
Pon Kwi 16, 2007 2:18 am |
|
|
|
|
 |
wesola92
Matka Polka

|
Wysłany:
Wto Kwi 17, 2007 9:30 pm |
|
| Kima13 napisał: | | Zaczął mi się poród i przewidziany jes do 2 coś w nocy to data urodzenia bedzie 17 kwietnia czy juz 18 ?? |
18 kwietnia. Od godziny 0:00 jest już nowy dzień. ;]
| herbaciana napisał: | | mam takie pytanie. w jaki sposób są dobierani moderatorzy forum? |
Ja zostałam wybrana w czasie naboru do działu PV. Do innych też tak robią, ale ręki nie dam uciąć. |
|
|
|
|
 |
MagdaM
Wieloródka
|
Wysłany:
Sro Maj 09, 2007 7:47 pm |
|
| Mambocha napisał: | Następne pytanie:
Jak myślicie co ile dni i w które godizny często pojawiają dzieci w SDD? (o której porze czesto je widujecie?) |
To nie jest określone. Bo nie nakarzesz komuś, aby w tej i owej chwili oddał dziecko etc.
Chyba, że ja o czymś nie wiem, to mnie poprawcie...  |
_________________ Znów mnie wywiało. Przepraszam. Problemy me narastają. I niestety nie są one błahe.
Nadal mi Was brakuje, Grzendo! {robię się monotematyczna i melancholijna. za to też przepraszam, ot.} |
|
|
|
 |
ogopogo
Administrator

|
Wysłany:
Pią Maj 11, 2007 3:27 pm |
|
basia969 : Mam pytanko:
Jak mogę wkleić napis, że jak na niego się kliknie wyświetli się jakaś stronka. Np. Admninistrator, który wypowiadał się powyżej, ma w podpisie Nowy regulamin i jak się w niego kliknię wyskoczy regulamin. Proszę o dokładną instrukcję, bo głupia ze mnie baba
Ten fragment mojego podpisu wygląda tak:
[url=http://tnij.com/regulamin][b]Nowy REGULAMIN[/b][/url]
Czyli dla własnego użytku piszesz tak:
1. [url=
2. adres, do którego ma przenieść po kliknięciu
3. ]
4. wyswietlany tekst
5. [/url] |
|
 |
|